Artistieke projecten

"Wie echt wil zingen, vindt altijd een lied"
Zweeds gezegde

Sudan Sebepler

Trio met Engin Arslan en Ilkin Deniz, zie pagina CD Project

Turkey Tweets

Van tongen, talen, en landschappen; solo-project waarin Hilde De Clercq teruggaat naar haar eerste muzikale liefde, de piano. Doorheen de jaren waarin ze zich onderdompelde in de Turkse en Arabische muziek, maakte ze arrangementen van liederen, vooral Turkse liederen, en eigen composities, gebruik makend van alle indrukken die de muziekgenres die haar pad kruisten achterlieten, van westerse klassiek tot oosterse toonladders. Zoekend naar gelijkenissen en gebruik makend van de contrasten, creëerde ze zo haar eigen muzikale wereld, die een brug tussen oost en west vormt, waarover ze jullie maar al te graag meeneemt. Nu eens weemoedig, dan weer schalks of rebels, maar mét de nodige duiding, welteverstaan.

Dit project is heel geschikt voor een gezellig huiskamerconcert. Heb je een gestemde piano in je huiskamer staan en wil je graag een huisconcertje organiseren? Neem dan contact op.

Als je in Gent woont, kan je zelfs beroep doen op de stad voor een financiële tussenkomst via ‘Artiest zoekt Feestneus’, het concert is dan gratis. Voor de periode 01/08/2016-30/06/2017 is dit project opgenomen in de artiestenlijst van de stad Gent.

Turkey Tweets
Turkey Tweets, 'Van tongen, talen, en landschappen'
  • Güzel ne güzel olmuşsun, Turks trad., arr. Hilde De Clercq:

  • Lâle Semai, comp. Hilde De Clercq:

Your browser does not support the video element.
Your browser does not support the video element.

Tulp Vertelt

Hilde met Osama Abdulrasol
‘Tulp vertelt’, een muzikale vertelling voor kinderen met Osama Abdulrasol

April & June

April & June, singer-songwritercollectief met intimistische wereldsongs

Vroeger

Een oya of een kleine versiering in het TurksTerug naar menu